Oj, så rent här är!
Jag har ännu inte riktigt slagit mig till ro här i min lilla studentlya. Det har gått i ett sen jag kom ner, och gör så fortfarande. Eller ja, förutom i går då, när jag genomled efterdyningarna av Kompagos invigningsfest. Då var det luuugnt, så att säga. Måste ha varit nåt galet med de där korvarna som det bjöds på vid midnatt.
Det köptes pizza i går. Kebab. Inga konstigheter. Eller jo: Jönköping är ingen – för att belysa ett av de dåliga dragen – kebabstad. Det är fel kött, fel såser. Fel! Jag har försökt påpeka det bland mina vänner här, men det gehör jag fått avslöjar bara att oroväckande många har usel känsla för bra kebab. Och då är jag ändå ingen kebabfantast – hemska tanke.
På pizzerian vi hamnade på i går är man innerligt stolt över sitt sätt att sköta sin hygien. Därför har man klippt ur en artikel från den lokala morgontidningen JönköpingsPosten, och sen tejpat upp den på läskkylens sida som vetter ut mot entrén. I artikeln framgår det att just den här pizzerian, tillsammans med typ fyra-fem andra, fått full pott i sitt sätt att ta hand om renligheten. Vilket betyder att man tvättar händerna efter att man varit på toa etcetera. Och för detta vill man få applåder och oh:ande.
Det, enligt mig och min vän Thomas, dråpligt komiska i situationen är att artikeln publicerades 2003. Pappret har gulnat. Om man inte lusläser det som står i artikeln kan man lätt tro att det handlar om ett fornminne, det som pizzerian vill skryta med. Det är den nivån vi snackar om.
Det jag inte kan sluta fundera över efter att ha ögnat igenom artikeln är: Hur har det gått de senaste fyra åren? Har saniteten fått lägre prioritet? Och ska vi inte kunna kräva viss hygien på ställen där vi köper mat? Vad ger det för signaler när man skyltar med flera år gamla "bevis" på att här är minsann inget härbärge för råttor? Borde inte det vara en självklarhet?
Förresten var den där kebabpizzan ovanligt god. För att vara Jönköpingkebab. Så jag kommer tillbaka.
Då ska jag fråga om tanken bakom artikeln. Och hur det egentligen står till med mjölet. Är det rent?
/Petter
No comments:
Post a Comment